Известие

Collapse
No announcement yet.

Предстои покупка.Дайте мнение

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Значи може и да мина на вариант на ръчна скоростна кутия...демек без селеспиид, но задължително да е с кожен салон + климатик примерно 2001 2002 година...

За двигателя предпочитам да е Бензин, само ако е някое наистина уникално лачено дизелче бих се "прежалил"...

Бензин 1.6 или 2.0 какво ще кажете? Колко разход ви дават на вас колеги (градско/извънградско)?
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

RENO LAGUNA-ШИРОКО КАНФОРТНО И ДОСТА ДОБРА
      alfa156 1.8 16v 2000g

Comment

Мерси колега, ама аз съм си ограничил търсенето до Алфа 147 и Пежо 406 купе...
        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd
          Бензин 1.6 или 2.0 какво ще кажете? Колко разход ви дават на вас колеги (градско/извънградско)?
          1.6 при спокойно каране 8-9/100 градско, около 8/100 извънградско с натискане на педала
          Търси дизел.
          147 1.6 TS

Comment

при равни други условия бих взел пежото без да се замислям

относно италианските автомобили: очаквам в 147 да наливаш по-малко пари/ако не изскочи проблем със селеспийда/ отколкото в 406 купе /като текущи ремонти/
            156 2,4 jtd

Comment

Първоначално публикувано от lazy
              1.6 при спокойно каране 8-9/100 градско, около 8/100 извънградско с натискане на педала
              Търси дизел.
              Ако е наистина 8-9/100 градско значи супер :P До 10/100 градско ме устройва. Затова питам и за двигателя 2.0 ТС колко гори, защото ако разликата е минимална, то знам че вървежа ще е коренно различен?!

Дизел може би е малка вероятността (почти никаква) да си взема, защото колата ще я поръчам от Швейцария...(там няма дизели)

Колегите, които ми препоръчват Пежото, да се аргументират защо...

FIAT Coupe 16VT

Comment

Аз съм с 147 2.0ТС. На градско при нормално каране 10.5-11.5; на извънградско ако не прехвърляш 140км/ч- 7.5. Двигателят е огън и жупел - при 180 като го натиснеш и хуква. Моят съвет е ако е бензинова да е 2.0. Колкото до возията моята поне е с твърдо окачване, но не е неприятно. Пътят се усеща добре и е доста стабилна. Съвет: не се хвърляй на 17' джанти, че на нашите пътища много боли - днес дадох 564лв за две гуми.
                alfa 147 2.0 ts

Comment

Ford Cougar или Volvo C70 рядко и атрактивно на външен вид

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Първоначално публикувано от Derry
                    Ford Cougar или Volvo C70 рядко и атрактивно на външен вид
                    една базова алфа ГТВ прави кугар В6 смешен..
                    волвото не помня характеристики, ама е по добър избор, пежото май някаде м/у тях като модел

колега digitalundgrd разгледай и вариантите Алфа ГТ или ГТВ, въпреки че аз лично съм за 147 2.0 (ще ти отива )

успех
                    по колата те посрещат... по акъла изпращаха едно време...

Comment

Вземи си 2.0 Selespeed след 2001г. Тогава робота на скоростите е сменен и няма проблеми. Това е колата мечта, особено ако има и кожа. Кожата, прави интериора съвсем различен, а при Алфа тя е много дебела и качествена. За разхода съм сигурен, че ще даваш с кеф за тези 2л. повече, сравнение с 1.6 литровия мотор. Пежото също е добро, но дизайнът му е доста остарял вече. Поне мен не ме кефи особено.
                      2014: Deutschland über alles

Comment

Ами на там са тръгнали нещата хора...95% ще е Алфа 147 2.0 сега за селеспиида и аз много съм му навит, но ако не успея да намеря читав екземпляр ще се примиря и на ръчна скоростна кутия...Кожата е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА..., както и климатик/климатроник.

Имам едно въпросче...купувам си аз алфата вкарват ми я в Бг...И се започва нейното обслужване...

Ремъци, ролки, масла, филтри, накладки, свещи?! Нещо изпускам ли?
                        Кажете колко горе долу да заделя за тези неща? Не съм имал италиански автомобил до сега и въобще не съм на ясно с цените на консумативите им. Разгледах темата с цените за 147...На едно място писано ремък и ролки смяна 170 лв, на друго 370?!? За това питам конкретно за този двигател 2.0 бензин какви парички да си оставя за "обслужването" му.

Мерси предварително

FIAT Coupe 16VT

Comment

За 170 лева ангренажен ремък с ролките е смешно. Няма как да са читави. Около 300-350 ще ти излезе без отстъпки. Не е скъпо, в сравнение с Ауди или БМВ примерно. Филтрите също не са скъпи, въпреки че варират в различните магазини. По-скъпи са някои части по окачването. Аз трябва да сменям предните шарнири и са 710 лева комплект средно скъп вариант - Делфи плюс 90 за работата.

Comment

Мерси nikolaaaay,

Ще задам въпроса така :P 600-700лв ще свършат ли работа, при положение, че се сменят само масла филтри, ремък, ролки, накладки, свещи т.е. ако окачването,роботи, дебитомери итн са ОК

FIAT Coupe 16VT

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd
                              Мерси nikolaaaay,

Ще задам въпроса така :P 600-700лв ще свършат ли работа, при положение, че се сменят само масла филтри, ремък, ролки, накладки т.е. ако окачването,роботи, дебитомери итн са ОК
                              Ще стигнат без накладките и труда накладките примерно на Феродо са 100лв. Нали ще сменяш пистовия ремък и двете му ролки или ще го пропуснеш. Има и свещи към към консумативите които почти винаги се сменят и струват 230 или 330лв 8бр
                              156 1,8 ТS 99
                              Nissan Murano 2005

Comment

Наложително е да смениш маслото, филтрите и ремъка с ролките. Останалите неща не са чак толкова спешни. При всички случаи ще ти стигнат парите.

Comment

Working...
                                X